KIG IND
Nørager Kultur-
og Medborgerhus

Kunstudstillinger
 

Kunstudstilling den 03. januar - 25. februar 2010
med Lisbeth Gjørtz Fast

Fernisering:   Der er fernisering på udstillingen søndag, den 03. januar  kl. 15.00.
Udstillingen er åben:   Mandag, tirsdag og torsdag kl. 13 - 16.

 

Lisbeth Gjørtz Fast
udstiller både malerier og glaskunst
.

Om malerierne siger hun:
Mine billeder viser ofte håndens forløb.  Jeg er mere optaget af flowet end detaljen.  Jeg maler ikke hen mod et bestemt motiv, men pludselig er det klart, fanget i et splitsekund. 

Når jeg maler, er det en samlet proces.  Fungerer det ikke, så endnu et lag i én proces, indtil det rigtige billede viser sig.
Malerierne er stoflige, og de gennemgår mange faser.  Tykke lag af maling, laseringer udført med store, små, gamle, stive pensler, pen og spartler.  Der sættes spor.  Stregerne er gennemgående.  De er som tråde, der lever deres eget liv.

Mine billeder bygger på rejser.  Indtryk indsamles og centrifugeres i hjernen
Når jeg så maler/tegner, kommer essensen ud i ny form, hvor motivet stadig eksisterer, men nu har det afsæt i mit eget indtryk.  Jeg tilstræber at skabe billeder, der udstråler spænding og dynamik, lige fra det fine og sarte til det kraftfulde og stærke.

 


Om glaskunsten siger Lisbeth:
Mit glasarbejde er små malerier.  De er skabt som erindringskort ud fra bl.a. mine rejser til Beijing, Shanghai, Norge, Mexico City, Acapulco og Rom.  Jeg fastfryser billedet i glasset, så det næsten ligner akvarel, idet jeg arbejder i mange farvelag.

Jeg skærer alt glasset selv, så de ikke får et industrielt præg.  Det er vigtigt for mig at være med hele vejen - se, hvad mine hænder kan.  Jeg søger ikke skarpskåret design.  Man skal mærke forskelligheden i hver enkelt glasbillede.

Glassets gennemsigtighed kombineret med motivet og farvevalg er et fascinerende arbejdsfelt, hvor jeg tilstræber et stærkt og følsomt udtryk i et hårdt materiale.  Det er som frosset vand, der aldrig smelter.                     www.lisbethfast.dk