KIG IND
Nørager Kultur-
og Medborgerhus

Kunstudstillinger


Kunstudstilling den 02. marts - 29. april 2008
med Glenni Andersen og Vibeke Solhøj Nebel

Fernisering:   Der er fernisering på udstillingen søndag, den 02. marts  kl. 15.00.
Udstillingen er åben:   Mandag, tirsdag og torsdag kl. 14 - 16.

 

Glenni Andersen
har arbejdet som kunstner siden 1994, men fik sit gennembrud i Norge i 2000, hvor hun har haft en række udstillinger på forskellige gallerier og museer.  Inspirationen finder hun i historien samt i de forskellige materialer, der arbejdes med, såsom ler, metal, glas og træ.  I det hele taget der, hvor former, farver og struktur mødes.  De mange forskellige relieffer fremstår næsten som malerier, og er et frisk pust i denne del af kunstverdenen.
En del af hendes arbejder bliver fremstillet efter den gamle, japanske raku-teknik, der er kendetegnet ved mange små og komplet uberegnelige krakeleringer, der tilføjer de enkelte værker noget unikt.  Glenni Andersen ønsker i arbejdet med keramikken at opnå et stilrent, ofte grafisk udtryk, som passer ind i den skandinaviske livsstil.  www.glenniandersen.dk

 

Vibeke Solhøj Nebel
er uddannet socialpædagog fra Aalborg Socialpædagogiske Seminarium 1992.  Siden har hun bl.a. arbejdet i Kirkens Korshærs byarbejde i Aalborg og som lærer ved Borremose Ungdomsskole, og hun er nu viceforstander på Skrødstrup Efterskole.  På efterskolen underviser hun bl.a. i skolens kreative værksted i batik, maleri og tegning.

Vibeke Nebel har malet gennem flere år.  I 2005 og 2006 deltog hun i kurser på Randers Kunstskole ved kunstmaler Niels Frank.  Det gav hende fornyet viden om brug af farver og samtidig stor inspiration til at male.

Når hun maler, er hun som regel styret af en ide og en valgt farvepalet, men når ting tager form, kommer der flere ideer.  På en del af hendes malerier forekommer ansigter.  Ansigter med mange forskellige udtryk.  Hun tænker, at hvert menneske består af mange "ansigter" - mange udtryk.  Sådan er vi skabt, og det er det, der giver det enkelte menneske sit særpræg.
www.nebelsgalleri.dk