KIG IND
Nørager Kultur-
og Medborgerhus

Kunstudstillinger


Kunstudstilling den 06. januar - 28. februar 2008
med Ann Lund Wahlberg, Gitte Rohde og Marianne Hansen


Fernisering:   Der er fernisering på udstillingen søndag, den 06. januar  kl. 15.00.
Udstillingen er åben:   Mandag, tirsdag og torsdag kl. 14 - 16.

Mundmaler Ann Lund Wahlberg
er fra Nørresundby, men nu bosat i København.  Hun er fra fødslen spastisk lammet fra halsen og ned.  Hun blev uddannet som socialrådgiver i 1997.
Stipendiat hos Mund- og Fodmalende Kunstneres Forlag siden marts 1998.
Ann Lund holder jævnligt foredrag om "livskvalitet med et handicap" - med undertitlen: "Lam i benene - ikke i hjernen!".  Hun har medvirket på TV samt i ugeblade for at fortælle om kunsten og livet.  I 2004 fik hun æren af at male skrabejulekalenderen for Dansk Tipstjeneste.
Hun siger selv: "Kunsten er for mig en vigtig udtryksform.  Jeg bruger den til at udtrykke den livsglæde, jeg har, som udspringer af mødet med mennesker, min tro, naturen, farver og bevægelse".  Billederne udføres med akvarel, akrylmaling eller blyant/kul.  Hun udstiller såvel i ind- som udland.   Hjemmesideadresse:  www.annlund.dk
..
Billedkunstner Gitte Rohde
bor i Sundstrup ved Skive.  Hun har gennem en del år udviklet sin malerkunst ved Kunstskolen i Ranum samt ved deltagelse i flere aktive kunstnergrupper, hvor den gensidige kritik og inspiration har haft indflydelse.
Hun er med i Galleri 14 i Farsø. 
Iderigdom omsat til en billedverden nært og fjernt.  Pikante piger med lokkefugle, kvinder i passiar, fisk og frø, klovn med dukke, skyggekat, opstillinger.  Alt sammen skabt i frodighed af humor og livsglæde.
Gittes motivation:  At male er at leve, lys og liv er nært forbundne, og kun lyset lever i farven.


Maleri af Gitte Rohde


Pilefletter Marianne Hansen
er opvokset i Ll. Binderup, og hun har i nogle år boet i Rørbæk, men er nu bosat ved Overlade.
Marianne er måske mest kendt som en dygtig kunstvæver, idet hun har vævet altertæpper til flere af de himmerlandske kirker.
For 6 år siden begyndte hun at flette pil, og hun og hendes mand dyrker selv mange slags pil - både til eget brug og til videresalg.
Marianne fletter mange forskellige ting - gerne en kombination af en dekorations- og brugsting.
Skulpturel flet, men også traditionelle kurve.
Hun afholder kurser og er ofte med på udstillinger og medvirker ved forskellige arrangementer - sidst ved Middelalderdage på Vitskøl Kloster. Hun er også med i Galleri 14 i Farsø.
www.mhpilogflet.dk